Nieuw bier voor echte vechters

maandag 4 maart 2019 - 08:01
Sarie Rooms
Bier van een 'vechter'
Links: initiatiefnemer Jan Blommaert. Midden: Mieke van Croonenburg. Rechts: Kurt van Moezeke.
In Kieldrecht werd een nieuw bier op de markt gebracht door een echte vechter. Bedenker Jan Blommaert vecht al zes jaar tegen kanker en steunt op deze manier de Stichting tegen Kanker.

In Kieldrecht werd dit weekend een nieuw biertje op de markt gebracht. Het gaat niet over een nieuw streekbier, maar een bier van een "vechter". Met name van Jan Blommaert die al zes jaar vecht tegen kanker. 

Stichting tegen Kanker

Om de Stichting tegen Kanker te steunen, wou Jan toch iets apart doen. Hij vindt het zeer belangrijk dat er gezocht wordt naar nieuwe therapieën. Daarnaast wil hij ook het onderzoek steunen. "Na de laatste Levensloop in Beveren ben ik aan het denken gegaan", vertelt Blommaert. "Ik kwam toen op het idee om een biertje te creëren. Meteen ben ik begonnen met opzoekingswerk te doen. Ik heb even nagedacht over een naam, maar al snel kwam 'Vechter' boven water. Het is een beetje om mensen daarmee een hart onder de riem te steken."

Het is een bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het heeft een citrussmaak. Jan hoopt dat zijn biertje bij iedereen bekend zal raken, want de opbrengst gaat volledig naar Stichting tegen Kanker.
 

Jan Blommaert met bier

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!