Nieuw opvangcentrum voor druggebruikers in Ninove opent

vrijdag 15 november 2019 - 07:23
Tom De Decker
Foto: Getty Images
In Ninove komt er een nieuw centrum om druggebruikers van hun verslaving af te helpen. Het gaat om een nieuwe afdeling van de organisatie De Kiem, dat al centra heeft in Gavere, Gent, Ronse en Geraardsbergen. Druggebruikers kunnen er praten met artsen en hulpverleners, in Gavere kunnen langere tijd verblijven. De Kiem begon 10 jaar geleden met de eerste centra.

De Kiem, een organisatie gespecialiseerd in opvang en begeleiding van mensen met een drug-, alcohol- of medicatieprobleem, opent een nieuw centrum in Ninove. Samen met het stadsbestuur wordt nu gezocht naar een geschikte locatie. In Zuid-Oost-Vlaanderen is zo'n centrum er nog niet en de drugsproblematiek breidt zich uit via de hoofdstad en de Brusselse rand. De Kiem hoopt de nieuwe vestiging in het voorjaar van 2020 op te starten.

De Kiem heeft al vier andere centra

De Kiem heeft al centra in Gavere, Gent, Ronse en Geraardsbergen. In Gavere is er een onthaalafdeling, een therapeutische gemeenschap, een woonhuis voor verslaafde ouders met kinderen en verschillende halfweghuizen, waarin mensen zich voorbereiden op een zelfstandig leven. In Ronse en Geraardsbergen biedt De Kiem ambulante opvang aan. 

Netwerk van hulpverlening

Bij De Kiem vragen jaarlijks zo'n 1.200 mensen hulp voor hun verslaving, vierhonderd mensen volgen er effectief een behandeling. De werking van de Kiem is in de loop der jaren grondig veranderd. Waar het tien jaar geleden nog relatief geïsoleerd werkte, is het nu verbonden in een netwerk van andere instanties zodat de mensen met een verslaving beter begeleid kunnen worden.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!