Nieuwe kerstboom Oudenaarde afgevoerd wegens te lelijk

dinsdag 3 december 2019 - 09:36
Ward Schouppe
Kerstboom op de Markt in Oudenaarde
Foto: Radio 2
De nieuwe kerstboom op de Grote Markt van Oudenaarde is zo goed als meteen na aankomst weer opgeladen en weggevoerd. De boom was volgens stadsmedewerkers te lelijk. Stad Oudenaarde belooft snel een nieuwe boom. De lokale horeca roept nu iedereen op om zélf met kerstbomen naar de markt te komen.

Het was gisteren hét gespreksonderwerp van de dag in Oudenaarde: de nieuwe kerstboom was al meteen verdwenen omdat hij te lelijk was. "Alles was netjes afgezet om de boom te kunnen installeren en iedereen was in blijde verwachting", vertelt Neel De Loor van brasserie De Cridts op de Grote Markt. "Het was een echte tegenvaller. De boom was superlelijk. Ze hebben het nog proberen oplossen door de stam korter af te zagen maar dat maakte het eigenlijk enkel erger. Er vielen gewoon takken af. Uiteindelijk werd besloten om de boom gewoon opnieuw op te laden en weg te voeren." Dat bevestigt ook schepen van Evenementen John Adam (Open VLD): "Ik kreeg een telefoontje van het stadspersoneel om te zeggen dat de boom té lelijk was." 

Oplossing in de maak 

Stad Oudenaarde zit verveeld met het kerstboomincident en belooft snel een oplossing. "We hopen dat er eerstdaags al een nieuw exemplaar staat. Hij moet eigenlijk zo vlug mogelijk komen", zegt burgemeester Marnic Demeulemeester (Open VLD). De leverancier moet voor die nieuwe boom zorgen. "Ik weet niet precies wat er is misgelopen. We willen in Oudenaarde elk jaar een grote, volgroeide boom. Dat was dit jaar niet echt het geval", vertelt Demeulemeester nog. Oudenaarde zal alleszins niet opdraaien voor de extra kosten, benadrukt de stad nog. In Oudenaarde starten de winterfeesten op 13 december, met onder meer een ijspiste. Het is de bedoeling dat de kerstboom er dan zeker staat. 

Oproep van de horeca

De horecazaken rond de markt zien er alvast toch een beetje de humor van in en doen alvast een opmerkelijke oproep: "Kom zelf met een kerstboom naar de markt zodat we niet zonder zitten! We willen een supergrote, de grootste van de provincie." Intussen krijgt Oudenaarde al heel wat oproepen van kerstboomleveranciers die beloven volgend jaar een perfect exemplaar te leveren. "Maar zo simpel is het niet", zegt schepen Adam, " we werken met een aanbesteding en dus met deze leverancier."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!