Nu al meer dan dertig kampeerders voor "de beste plaatsen" tijdens Ros Beiaardommegang

donderdag 28 november 2019 - 15:52
Manon Dupont
Mensen wachten in regenkledij
Foto: Radio 2
Nu al staan mensen aan te schuiven in Dendermonde om een ticket te bemachtigen voor een tribuneplaats tijdens de Ros Beiaardommegang in mei. De ticketverkoop start pas zaterdag 30 november, maar nu al zijn er een tiental kampeerders. Ook Linda is bereid om twee dagen te wachten in de kou: "Ik wil absoluut in de tribune zitten, dat zijn de beste plaatsen. Als dat paard de hoek om komt, dat is magisch."

In Dendermonde staan er, twee dagen voor de officiële verkoop, mensen aan te schuiven om een plekje op de tribune te hebben tijdens de Ros Beiaardommegang in mei. Pas zaterdagochtend worden de tickets toegekend, maar nu al zijn er een tiental kampeerders die er twee nachten zullen doorbrengen.

Paraplu's en dikke truien

Heel wat mensen willen de Ros Beiaardommegang zien vanop de tribunes op de Grote Markt van Dendermonde. "Tien jaar geleden zaten we ook in die tribune, dat zijn écht de beste plekken. Het is zo mooi om dat paard de hoek om te zien steken, daar moet je iets voor over hebben", zegt Linda die als eerste ter plaatse was. Het is niet de eerste keer dat Linda in de rij staat voor de fel gegeerde tribunekaarten. "Tien jaar geleden heb ik hier ook gekampeerd. Maar nu ben ik beter voorbereid dan toen. Ik heb mijn eigen stoeltje mee, ook warme kleren, een frigobox vol eten en natuurlijk genoeg regenkledij", lacht Linda.

Nachtje doortrekken

De tickets worden pas zaterdagochtend verkocht. Dat wil zeggen dat de geïnteresseerden nog even geduld moeten uitoefenen. "Ik vind dat niet erg, het is hier altijd een gezellige sfeer. 's Nachts wordt het wel koud, maar ik slaap toch niet", zegt Linda. Ze heeft een klapstoel bij waarin ze wat zal dutten. Tenten opzetten mag van stad Dendermonde niet. "Morgenochtend komt mijn zoon langs met een nieuwe bevoorrading eten." Linda en haar man zijn de eerste kampeerders. "Iedereen respecteert de plaats waar de mensen zijn aangekomen. Dat is ook nodig, anders lukt dat niet."

Mensen wachten aan Grote Markt

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!