Oma Jet is trots op kleinzoon Conner Rousseau, de jongste partijvoorzitter ooit: "Hij speelde politiek"

vrijdag 8 november 2019 - 15:59
Peggy Van de Velde
Jet Joos, de oma van Conner Rousseau poseert met een foto van de kleine Conner
Foto Radio2
Ariëtte Joos uit Belsele is trots op haar kleinzoon Conner Rousseau. Na haar dochter Christel Geerts, heeft ze nu ook een kleinzoon die volop voor de politiek gaat. Dat kan een harde stiel zijn weet ze, maar haar kleinzoon is van kleinsaf gebeten door de politiek.

"Ja ik ben toch een beetje trots," zegt de grootmoeder bescheiden. Maar zoals het een grootmoeder past is mevrouw Joos erg begaan met haar kleinzoon. Omdat haar dochter Christel Geerts nog senator en burgemeester (SP.A) is geweest van Sint-Niklaas, weet ze dat het er in de politiek hard kan aan toegaan: "Voor de ene is 't goed, voor de andere niet, maar dat weet je als je in de politiek gaat."

"Hij wordt volgende week 27", zegt oma Ariëtte, of Jet voor wie haar goed kent, over Conner Rousseau. Het maakt Rousseau niet alleen de jongste partijvoorzitter van de SP.A, maar in het algemeen zelfs de jongste partijvoorzitter ooit. Zelfs Guy Verhofstadt die 'da joenk' werd genoemd, was iets ouder, 29, toen hij partijvoorzitter van Open VLD werd. 

Door zijn mama kreeg Conner de politiek met de paplepel ingegeven. De oma heeft het vaak genoeg meegemaakt toen haar dochter Christel burgemeester was: "Hij wilde als kind nooit gaan slapen zolang zijn mama niet thuis was en ze alles had verteld wat er tijdens haar dag was gebeurd."

"Altijd de politiek, altijd"

Politiek was altijd al een gespreksonderwerp in de familie, zowel bij de vader van Conner als bij de moeder. "Conner speelde zelfs 'politiek' en hij keek op naar Verhofstadt!"

Dat ze hem minder ziet sinds hij vorig jaar lijsttrekker was voor SP.A bij de Vlaamse verkiezingen, en ook verkozen werd, begrijpt ze: "Ik zie hem minder dan vroeger, want hij heeft te veel werk. Maar je moet het aannemen dat ze niet alle dagen aan je deur kunnen hangen."

Ze volgt wel alles wat de jonge politicus doet. "Een krant kopen doe ik normaal niet, maar nu wel. En dan alles uitknippen en bewaren, dat hoort erbij als grootmoeder."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!