Omloop van de slagvelden keert na 100 jaar terug

vrijdag 9 november 2018 - 09:03
In augustus volgend jaar wordt na honderd jaar opnieuw de Omloop van de Slagvelden gefietst. Het was een ode aan de slachtoffers van de eerste wereldoorlog. Van de 87 renners bereikten er toen 21 de finish.

Opvallend is dat dit geen wedstrijd voor beroepsrenners is, maar een belevingsavontuur voor geoefende fietsers. De loodzware rittenkoers heeft hetzelfde parcours als toen. Er wordt gestart in Oosteeklo en de fietsers rijden via de slagvelden in Diksmuide en Ieper naar Frankrijk en Luxemburg. Ook de controleposten zullen op dezelfde plaatsen staan.

Trek je plan

Er zijn in totaal 8 ritten gespreid over 12 dagen. Na elke zware rit, er zijn er van meer dan 300 kilometer, volgt een rustdag. De deelnemers moeten zelf voor slaapplaats en eten zorgen.

De nieuwe editie van de omloop van de slagvelden is een initiatief van twee verenigingen uit Oosteeklo en Assenede. Ook de organisatie van Gent-Wevelgem zet er stevig haar schouders onder.

De inschrijvingen openen symbolisch op 11 november om 11u. Dat kan je doen via de website van de organisatie. De wedstrijd wordt gereden van 19 tot 30 augustus.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!