Oost-Vlaamse kok gaat naar "WK koken" Rusland

dinsdag 19 februari 2019 - 05:44
Adel Mouchalleh
Foto van chef-kok Sam en zijn hulpkok Simon in volle actie
Foto: Radio 2
Chef-kok Sam Van Houcke uit Hansbeke bij Deinze heeft het Europees kampioenschap koken in Italië gewonnen. Daarom mag hij de Belgische driekleur verdedigen op het WK in Rusland, volgend jaar.

Sam Van Houcke uit Hansbeke won het Europees kampioenschap koken in Italië en plaatst zich zo rechtstreeks voor de wereldkampioenschap volgend jaar. Het is de eerste keer dat België daarin slaagt. Van Houcke en zijn hulpkok Simon Caboor namen het op tegen meer dan 100 andere landenteams. Op het menu stond als voorgerecht zeebaars met Sint-Jacobsvruchten, als hoofdgerecht kalfszwezerik en kalfsniertjes, en als dessert (kan het ook anders) Belgische chocolade met sinaasappel, vanille en thee.

Gewonnen ondanks panne

Tijdens de finale van het Europees Kampioenschap kreeg het team van Van Houcke nog af te rekenen met een aantal problemen. Eerst was er een elektriciteitspanne, dan ging er een fornuis stuk, en ook de snelvriezer deed het helemaal niet zo goed. Maar, daar heeft de jury dus duidelijk niets van gemerkt. En gelukkig maar. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!