Oudenaards evenementenbureau krijgt Europese erkenning voor milieuvriendelijkheid

woensdag 9 oktober 2019 - 07:16
Amelie Outters
Persoon die aan wakeboarden doet op Donkvijver in Oudenaarde met organisatie The Outsider
Foto: Stad Oudenaarde
Evenementenbureau The Outsider, dat onder meer activiteiten organiseert aan de Donkvijver in Oudenaarde, heeft een Europese erkenning gekregen voor hun milieuvriendelijke activiteiten. De erkenning is een onderdeel van de prestigieuze wedstrijd Entente Florale Europe.

"We zijn een veertiental jaar geleden begonnen met een proefproject, we organiseerden een paar avontuurlijke activiteiten aan de Donkvijver in Oudenaarde. Op het water, klimmen, noem maar op", vertelt zaakvoerder Hendrik Vandermarliere. "We merkten al snel dat er positieve reacties kwamen, dus zijn we een groter project begonnen, in samenwerking met de sportdienst van Oudenaarde."

Streng natuurbeleid

Het groter project omvat een jeugdverblijfcentrum, met een horeca-aangelegenheid, en verder ontwikkelde sportactiviteiten. Maar daarbij heeft The Outsider een streng natuurbeleid. "Wij organiseren onze activiteiten in de natuur, en wij gaan daar heel bewust mee om. We hebben veel planten rond de activiteiten geplaatst, we onderhouden de vijvers heel goed. En ons natuurbeleid heeft nu dus een erkenning gekregen van Entente Florale Europe!"

"Je zou je de vraag kunnen stellen: hoe kan je nu duurzaam sporten?" lacht Vandermarliere. "Onze kabelbaan is aangedreven door elektriciteit, bijvoorbeeld. Of wij doen bijvoorbeeld bewust geen paintball, omdat die verfkogels de natuur vervuilen. Wij hebben lazerschieten als alternatief."

Uitleg voor schoolkinderen

Bovendien geeft The Outsider ook uitleg over de natuur aan schoolkinderen die langskomen. "Aan de vijver vertellen we over de vissen, bijvoorbeeld. Of op het touwparcours in de bomen tonen we ze de gaatjes in de bomen die gemaakt werden door een specht."

The Outsider op verplaatsing

The Outsider is ook actief op andere plaatsen in België. "We hebben onder meer vestigingen in de Ardennen en aan de kust. Recentelijk zijn we ook in Aalst begonnen", vertelt de zaakvoerder. "En we zijn een reisbureau! We hebben dus ook activiteiten in het buitenland."
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!