Ouders helpen school om speelweide te redden

maandag 11 februari 2019 - 19:55
Thomas Van den Hoof
speelweide Overbeke
Een groep ouders van kinderen van de vrije gemeenteschool Sint-Theresia in Overbeke bij Wetteren start een inzamelactie om de groene speelweide naast de school te redden. De school kon het terrein jarenlang gratis gebruiken. Maar na de dood van de eigenaar stond de grond te koop. De VZW Overbeke heeft de grond daarom nu aangekocht. En de ouders engageren zich om de 150.000 euro terug te betalen.

De school  lag vroeger middenin een groene omgeving. Maar stilaan raakte alles volgebouwd. "De speelweide is zowat het laatste stukje groen in de wijk", zegt Nathalie Goossens. Zij trekt de actie. "We zijn ons goed bewust van de opgave: 150.000 euro terugbetalen op 8 jaar tijd is niet niks. Maar we engageren ons als ouders, we doen het voor onze kinderen. En falen is geen optie", zegt Nathalie zelfverzekerd.

Warmste Speelweide

Intussen is de verkoop voor het goede doel al op gang gekomen. Ouders verkopen valentijnsplantjes en zakjes snoep. Eén van de ouders, die in Wetteren een Lego-winkel heeft, gaat gepersonaliseerde sleutelhangers verkopen. "En dat zijn nog maar de eerste initiatieven", zegt Nathalie. "We gaan ook bedrijven en het stadsbestuur aanschrijven met de vraag of ze ons financieel willen steunen. En ook de kinderen mogen initiatieven nemen." Nathalie droomt ook van een soort warmste week voor de speelweide. "Die actie noemen we dan de warmste speelweide", lacht ze.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!