Papierfabrikant Stora Enso uit Gent is mogelijke bron van legionella-uitbraak

dinsdag 4 juni 2019 - 15:50
An Van Bost
Foto Stora Enso
Stora Enso uit Gent ligt mogelijk aan de bron van de legionella-uitbraak die aan twee mensen het leven heeft gekost. Dat geeft de papierfabrikant zelf toe via een persbericht.

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid had de papierfabriek van Langerbrugge - onderdeel van de Stora Enso groep - geïdentificeerd als een mogelijke bron van de legionella-infectie in de streek van Evergem. Hoewel het onderzoek nog loopt en de resultaten nog niet bekend zijn, geeft Stora Enso nu toe dat het mogelijk aan de bron ligt van de legionella-infectie.

Koeltoren stilgelegd

Het bedrijf laat weten dat de betrokken koeltoren volledig is stilgelegd, en pas heropgestart zal worden na een grondige reiniging en inspectie door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het zegt ook mee te werken in het onderzoek naar de oorzaak van de besmetting.  

Stora Enso betuigt in het persbericht zijn medeleven aan de getroffen mensen en hun families.  Het bedrijf besluit met de mededeling dat het in het belang van het lopende onderzoek geen verdere commentaar geeft.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!