Pastoor wil wereldrecord Rita’s verbreken

woensdag 22 mei 2019 - 10:50
Anke Van Meer
Foto: Kerknet
Pastoor Alexander Vandaele wil minstens honderd Rita’s verzamelen in de kerk van Outer, bij Ninove. Onder toeziend oog van een gerechtsdeurwaarder zal hij zo een wereldrecord proberen te halen. Dat doet hij ter ere van de heilige Rita.

Op de naamdag van de heilige Rita wil pastoor Alexander Vandaele minstens 100 Rita’s samenbrengen in de kerk van Outer, bij Ninove. Op die manier doet hij een poging om een wereldrecord te halen ter ere van de heilige Rita.

Herkansing

“Vorig jaar heb ik ook al een poging gedaan om 100 Rita’s bij elkaar te brengen”, vertelt de pastoor. “Het idee ontstond nadat ik vorig jaar een Ritabeeld uit een kerk moest verhuizen. Dat was een spannend moment want ik besefte heel goed dat zo’n beeld kapot kan gaan tijdens het verhuizen. Daarom wilde ik er iets speciaals voor doen. Jammer genoeg kwamen er toen maar 69 Rita’s opdagen. Daarom heb ik mezelf dit jaar een herkansing gegeven. Ik hang het deze keer ook op aan een wereldrecordpoging en ik merk dat ik daardoor al veel meer mensen bereik.”

Officiële poging

“Er zal ook een gerechtsdeurwaarder aanwezig zijn. Anders is het niet mogelijk om een wereldrecord te vestigen. De Rita’s die komen, moeten daarom ook hun identiteitskaart meenemen. Ik hoop dat het deze keer lukt, het lijkt me wel leuk om een wereldrecord te hebben.”

Reacties

“Ik heb al veel reacties gekregen. De meeste Rita’s zijn tussen de 55 en 75 jaar en zijn hele lieve dames. Vaak zijn Rita’s lieve oma’s die zorg dragen voor elkaar en veel warmte hebben voor de mensen rondom hen. Er komt ook een Rita die nog maar één jaar oud is.”

Kaars en een roos

“We gaan de Rita’s niet met lege handen naar huis sturen. Ze krijgen na afloop een kaars en een roos. Die moeten ze dan aan iemand anders geven. Vorig jaar gaven we hen trouwens hetzelfde en één van de rozen die we toen gaven, is niet verwelkt. Dat is misschien wel een wonder dat we kunnen toeschrijven aan de heilige Rita.”

Alle Rita’s zijn woensdag 22 mei 2019 welkom om 19.00 in de kerk van Outer.

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!