Pechstrookrijders E17 in Sint-Niklaas worden gezocht via dashcambeelden

vrijdag 12 april 2019 - 10:37
Els Van Heuverzwyn
Bestuurders die tijdens de werken op de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas gebruikmaakten van de pechstrook om in te halen, zullen opgespoord worden via dashcambeelden en vervolgd worden. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Maandag is de heraanleg van de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas gestart. In totaal wordt 8 kilometer snelweg heraangelegd en ook de oprit Waasmunster krijgt een opknapbeurt. Richting Gent is er daarom redelijk wat hinder. Kort na de start van de werken doken al beelden op van bestuurders die de files aan de werken wilden vermijden door via de pechstrook in te halen. 

De bestuurders worden nu opgespoord, zegt het parket. "We hebben via de media kennis gekregen dat er tal van bestuurders tijdens de werkzaamheden op de E17 tussen Sint-Niklaas en Waasmunster oneigenlijk gebruik maken van de pechstrook. De dashcambeelden zullen worden geanalyseerd ter identificatie van de bestuurders met het oog op vervolging. De wegpolitie zal ook verhoogde controles uitvoeren", zegt persmagistraat Caroline Jonckers.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!