Plannen voor een mobiel recyclagepark in Gent

woensdag 15 januari 2020 - 09:49
Sandra Stacius
Gent wil mensen die moeilijk tot aan het recyclagepark geraken, helpen. Die mensen kunnen een beroep doen op een soort van mobiel recyclagepark. Het gaat om een vrachtwagen die dan aan de deur komt en het materiaal, bedoeld voor het recyclagepark, komt ophalen. Het is wel de bedoeling dat de dienst alleen gebruikt wordt voor mensen die echt niet in staat zijn naar een recyclagepark te gaan. Dat kan gaan om mensen die geen auto hebben of mensen die niet meer mobiel zijn.

Gent wil dat iedereen met zijn afval weg kan en hoopt zo sluikstort te vermijden. Volgens schepen Bram Van Braeckevelt(Groen) zijn er nog altijd Gentenaars die de stap naar een containerpark niet kunnen zetten of een park niet kennen. "Het is de bedoeling dat door het inzetten van een soort van vrachtwagen iedereen zijn groot afval kan afgeven. Zo zijn er mensen die geen auto hebben en dus niet tot aan het park geraken, maar er zijn ook mensen voor wie de stap naar een containerpark groot is. Voor die mensen is een mobiel recyclagepark bedoeld".

Schepen Van Braeckevelt zegt duidelijk dat het niet de bedoeling is dat iedereen zomaar op die diensten kan rekenen. "We willen vooral alle Gentenaars bereiken en we willen sluikstort vermijden". De schepen zou het systeem graag invoeren nog voor de Gentse Feesten. Ook het financieel plaatje moet nog bekeken worden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!