Politie Dendermonde waarschuwt: let op je (vals) geld

dinsdag 13 augustus 2019 - 10:56
Peggy Van de Velde
Een afbeeldingen van verschillende eurobiljetten op een hoop
Op verschillende plaatsen hebben oplichters valse briefjes van 20 en van 50 euro uitgegeven. De valsmunterij is al een tijdje aan de gang, maar met de zomerevenementen die plaats vinden is het extra opletten. Deze maand kreeg de politie van Dendermonde al vier meldingen van valse bankbiljetten.

Bij de politie van de zone Dendermonde liepen in de maand augustus vier meldingen binnen van vals geld. Maar de valsmunterij is niet beperkt tot de regio Dendermonde, zegt woordvoerster Katleen Bombeke van de Dendermondse politie. Ook op andere plaatsen als Lokeren, Wetteren, Gent en omstreken is alles samen sinds begin dit jaar 104 keer vals geld gemeld.

Winkeliers of mensen die zo'n vals briefje hebben ontvangen mogen het bij de politie brengen, die het in beslag neemt. Je bent dat vals geld uiteraard kwijt, want je bent opgelicht.

De valsmunters geven hun geld vaak uit bij winkels waar ze een kleinigheid kopen en met een briefje betalen om zoveel mogelijk (echt) wisselgeld terug te krijgen. De politie waarschuwt winkels om alert te zijn voor onbekende klanten.

Hoe kerken je de valse briefjes?

De valse briefjes van € 50 herken je aan de rode cijfercode 643999 en het volgnummer PB0696643999.
De valse briefjes van € 20 zijn vooral te herkennen aan de zwarte cijfercode 368912 en het volgnummer SD2034368912.

Beide biljetten voelen aan als papier, er is geen reliëf te voelen en er is geen duidelijk watermerk te zien.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!