Polsbandjes leiden ticketgekte Ros Beiaardommegang Dendermonde in goede banen

vrijdag 29 november 2019 - 15:30
Geert Houck
Mensen staan aan te schuiven
Foto: Radio 2
Een uur vroeger dan voorzien kregen wachtende Dendermondenaars een polsbandje om de laatste en meest gegeerde tickets te kunnen kopen voor de Ros Beiaardommegang op 24 mei 2020. Rond 10 uur stonden al zo'n 600 mensen te wachten. Ze kregen een genummerd polsbandje, waarmee ze zaterdagmorgen hun tickets kunnen kopen. Alleen de 500 eersten zijn zeker van een zitje op de tribune op de grote markt.

Heel wat mensen kwamen op donderdag al opdagen om zeker te zijn van een goede plaats. Ze brachten de nacht door onder plastic zeilen. De regen en de kou konden hen niet deren. Er werd muziek gespeeld en gezongen.

Een uurtje vroeger

Officieel ging de wachtrij pas om 11 uur open, maar door de regen en de grote mensenmassa, werden de eerste polsbandjes al om 10 uur uitgedeeld. Elk polsbandje draagt een nummer. De eerste 500 zijn sowieso zeker van een tribuneplaats op de Grote Markt, waar op 24 mei 2020 de apotheose van de ommegang plaatsvindt. 

"In de hoogste hemel"

Linda was de eerste die een polsbandje kreeg: "Ik voel me in de hoogste hemel, morgen heb ik de eerste keus qua zitplaatsen." Mensen achteraan de rij weten nog niet of ze zo'n felbegeerde plaats zullen krijgen: "We hopen dat niet iedereen het maximum van vier tickets per persoon zal kopen. Maar in elk geval zijn we wel zeker van een ticket op de tribune aan het Justitieplein. Daar kan je de markt toch ook een beetje zien."

Eerlijk verloop

Voor de wachtenden is er een tent geplaatst op de Grote Markt, er zijn ook toiletten en stoeltjes. Zaterdagmorgen om 9 uur gaan de deuren van het stadhuis open voor de verkoop van de tickets. Vooraf worden alle geregistreerde aanwezigen in chronologische volgorde van aanschuiven geplaatst, zodat de verkoop eerlijk kan verlopen.

polsbandjes worden uitgedeeld

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!