Provincie Oost-Vlaanderen breidt opleidingscentrum hulpdiensten fors uit

dinsdag 10 december 2019 - 07:42
Ward Schouppe
NIeuwbakken politieagenten aan het provinciale opleidingscentrum
Foto: Stad Gent
In Gent krijgt de Provinciale Academie voor Urgentiediensten en Lokale Overheden (PAULO) extra leslokalen en meer oefenruimtes. In het centrum volgen brandweer-, politie- en ambulancepersoneel de basisopleiding. Ze kunnen zich er ook specialiseren. Net daarvoor zijn er extra investeringen nodig. Provincie Oost-Vlaanderen maakt zo'n 10 miljoen euro vrij voor de uitbreidingen.

Het provinciebestuur in Oost-Vlaanderen heeft in haar meerjarenbegroting zo'n 10 miljoen euro voorzien voor een stevige uitbreiding van PAULO, de Provinciale Academie voor Urgentiediensten en Lokale Overheden. De investering is, volgens eerste gedeputeerde Kurt Moens (N-VA) nodig om moderne opleidingen te kunnen voorzien: "Er is niet alleen nood aan meer klaslokalen en logistieke ruimtes. Er moeten ook simulatieruimtes komen die hulpverleners helpen voorbereiden op crisissituaties in een levensechte omgeving." De extra gebouwen komen op de huidige site van het opleidingscentrum in Gent. 

Basisopleiding en bijscholing 

Personeel van de brandweer, de politie en andere hulpdiensten volgen bij PAULO hun basisopleiding. Maar er zijn ook voortgezette opleidingen en bijscholingen. De voorbije jaren zijn die fors opgedreven. "Brandweerpersoneel moet bijvoorbeeld sinds kort 24 uur per jaar bijscholing volgen in de plaats van 8. De nood wordt dus groter", vertelt Moens.  

Beter loon

De investering van de provincie gaat niet enkel naar extra gebouwen. Ook de lonen van de lesgevers van PAULO gaan omhoog. "We willen dat ze evenveel gaan verdienen als lesgevers in andere provincies", zegt Moens. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!