Psychiatrisch ziekenhuis in Sint-Niklaas koopt unieke solarwagen

dinsdag 14 januari 2020 - 18:11
Manon Dupont
Foto: APZ Sint-Lucia
Het Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Lucia in Sint-Niklaas heeft een solarwagen aangeschaft om te gebruiken op hun terreinen. Het terrein van het Sint-Lucia ziekenhuis is best groot, 2,5 keer de oppervlakte van de Grote Markt in Sint-Niklaas. Die solarwagen zal vooral voor goederentransport gebruikt worden en valt behoorlijk op, zegt Patrick Stevens van het Sint-Lucia ziekenhuis: "Het is de eerste in België, dat is best uniek."

In Sint-Niklaas kocht het Sint-Lucia ziekenhuis een unieke wagen aan. De Jecam Solar is een wagen op zonne-energie.

Duurzame maaltijdbezorger

De wagen is een opmerkelijke verschijning zegt Patrick Stevens van het Sint-Lucia: "Het is een spierwit voertuig met op het dak zonnepanelen." De solarwagen vervangt een oude elektrische wagen en zal gebruikt worden om om de maaltijden van de patiënten te verdelen van de keuken naar de verschillende paviljoenen. "Ons terrein is 8 hectare groot, dus moeten we een voertuig hebben om het eten rond te brengen."

Het is de eerste van zijn soort in België. "Da's best uniek dus. De wagen laadt zichzelf op overdag terwijl hij rijdt of terwijl hij stilstaat. Hier bij Sint-Lucia zetten we enorm in op duurzaamheid. Een wagen op zonne-energie is nog beter dan een elektrische wagen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!