Ronse grijpt in om vissen in waterbekken te redden

maandag 12 augustus 2019 - 12:52
Amelie Outters
dode vis door laag waterpeil in Ronse
Foto: Radio 2
Ronse neemt maatregelen om de dreigende vissterfte in een waterbekken tegen te gaan. Het gaat over het waterbekken aan sportcentrum 't Rosco in Ronse, want daar is op korte tijd het waterpeil enorm gezakt.

In Ronse hebben een aantal alerte buurtbewoners opgemerkt dat het waterbekken aan sportcentrum 't Rosco bijna droog stond. Het waterpeil is op korte tijd enorm gezakt en daardoor dreigde de dood voor de vele vissen (karpers, bliek, goudvis...) die erin leven. Sommige dieren hebben de lage waterstand niet overleefd, maar heel wat vissen werden gered door de brandweer, de dierenbescherming en de politie. 

Nu wil de stad het waterpeil in het bekken beter controleren. "Er komen verschillende maatregelen", zegt burgemeester Luc Dupont. "Ten eerste gaan we het niveau van de pomp instellen zodat er altijd een minimumhoeveelheid water in die vijver blijft staan. Daarnaast gaan we de ingang langs Biest afsluiten, zodat ze niet meer illegaal water uit het bekken kunnen oppompen. Want er zijn buurtbewoners die zeggen dat dat het geval is."

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!