Ronsenaar bekent pogingen tot kinderontvoering

dinsdag 3 december 2019 - 12:51
An Van Bost
Robotfoto verdachte
Bron: Federale Politie
De man die maandagavond in Ronse is opgepakt in verband met twee pogingen tot ontvoering van minderjarigen heeft bekend. Het verhoor verliep wel bijzonder moeizaam: "Het is onduidelijk wat de bedoelingen van de man waren", zegt het parket Oost-Vlaanderen.

Vorige week was er commotie ontstaan in Ronse. Een man met een blonde pruik zou geprobeerd hebben om twee minderjarigen te ontvoeren. De jongens konden zich gelukkig wel losrukken. Het parket verspreidde dan een opsporingsbericht waarin gevraagd werd uit te kijken naar een man met een witte pruik. Dankzij dat opvallend uiterlijk is de man maandagavond opgemerkt door een buurtbewoner die de politie alarmeerde.

Ronsenaar met een mentale beperking

De politie kon de man onmiddellijk oppakken en verhoren. De verdachte heeft ondertussen bekend dat hij twee minderjarigen heeft benaderd. Het verhoor verliep moeizaam, vertelt woordvoerder van het parket Annelies Verstraete: "Het gaat om een 32-jarige Ronsenaar met een mentale beperking. Hij is bij ons niet gekend voor andere feiten."

De verdachte moet vandaag nog verschijnen bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Die zal beslissen of de man wordt aangehouden op beschuldiging van twee pogingen tot ontvoering van een minderjarige.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!