Schepen Eeklo moet eigen stad verslaan in waterpolo: “Ik denk niet dat Eeklo boos gaat zijn als ik win”

donderdag 30 januari 2020 - 12:24
Anke Van Meer
Foto: Getty
Schepen Bob D’Haeseleer (Groen) van Eeklo moet zaterdag 1 februari zijn eigen stad proberen te verslaan in het waterpolo. De schepen heeft zich aangesloten bij een club in Sint-Niklaas. Het toeval wil nu dat die club zaterdag moet proberen te winnen tegen Eeklo.

Bob D’Haeseleer is schepen in Eeklo, maar speelt waterpolo in Sint-Niklaas. Zaterdag 1 februari komen die twee werelden gevaarlijk dicht bij elkaar: “Mijn club moet het opnemen tegen Eeklo, het zal een spannende wedstrijd worden”, klinkt het.

Te druk

Maar hoe komt iemand uit Eeklo in Sint-Niklaas terecht? “Ik heb mijn hele leven in Eeklo gespeeld, maar vijf jaar geleden ben ik gestopt omdat ik te veel werk had met de politiek”, legt Bob D’Haeseleer uit. “Deze zomer begon het opnieuw te kriebelen en kreeg ik het aanbod van Sint-Niklaas om bij hen in de ploeg te komen. En kijk: een paar maanden later speel ik al tegen mijn oude vrienden.”

Haantjesgedrag

“Het is fantastisch om tegen vrienden te spelen”, gaat Bob D’Haeseleer verder. “Ik ben met hen opgegroeid en vind het helemaal niet moeilijk om hen te moeten verslaan. Het is eigenlijk net extra leuk en extra motiverend om tegen vrienden te spelen. Je kan het haantjesgedrag noemen”, lacht hij.

Underdog

“Ik denk niet dat Eeklo boos gaat zijn als ik win. Iedereen zal het wel sportief opvatten. Daarbij komt ook dat Sint-Niklaas nog altijd de underdog is. Eeklo speelt al jaren in eerste klasse en voor Sint-Niklaas is dit het eerste jaar. Ik verwacht een heel moeilijke wedstrijd, maar ik denk wel dat Eeklo gaat winnen. We zien wel… En achteraf drinken we gewoon een goede pint in de cafetaria!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!