Sint-Niklaas krijgt tijdelijke tuin op Stationsplein

dinsdag 11 juni 2019 - 17:01
Adel Mouchalleh
Foto: Belga
In Sint-Niklaas zijn de plannen voor deze zomer voorgesteld. Er komt een hele resem aan activiteiten die starten in het laatste weekend van juni, en duren tot begin september. En na de zomer komt er een tijdelijke tuin op het Stationsplein.

In september komt er een nieuw, tijdelijk park dat een maand lang op het Stationsplein van Sint-Niklaas zal staan. Dat is nu een betonnen vlakte waar de wekelijkse rommelmarkt op doorgaat. Maar het gemeentebestuur heeft de concessie van die markt die tot de zomer loopt, niet meer verlengd. De bedoeling van de tijdelijke tuin is om bij de bevolking te polsen of er een draagvlak is voor de vergroening van het plein. "Er kunnen kleinschalige activiteiten plaatsvinden door verenigingen, zo kunnen de mensen proeven van wat mogelijk is wanneer we het plein in de toekomst gaan vergroenen", zegt schepen van feestelijkheden Ine Somers.

Zomerse plannen

Net zoals in Gent wil de stad Sint-Niklaas ook een aangepaste programmatie hebben tijdens de zomermaanden. Daarom werd de Sint-Niklase Zomer voorgesteld. Die start met de Terrasjesdagen in het laatste weekend van juni, en loopt tot en met de Vredesfeesten begin september. Alle plannen staan op deze website mooi opgesomd.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!