Skippy de wallaby is gevangen

woensdag 13 februari 2019 - 18:25
Thomas Van den Hoof
foto: Folyfoot Waregem
Na een zoektocht van enkele weken is Skippy, de ontsnapte Wallaby uit Kruisem, gevangen. Mensen van het dierenopvangcentrum Folyfoot uit Waregem klaarden de klus. Als zijn eigenaar niet komt opdagen, dan gaat Skippy over enkele weken naar een opvanggezin.

Jurgen Naert van Folyfoot hielp mee om Skippy te vangen. 3We wisten al een week waar Skippy zat, maar hielden het stil. We stelden geregeld eten ter beschikking en we gaven de bewoners ook de raad om veel in hun tuin te komen, om Skippy te laten wennen aan mensen in zijn buurt." Woensdagmorgen was dan het moment aangebroken om Skippy te vangen.

Stress

"We zijn toch een uurtje bezig geweest", vertelt Jurgen. "We moesten eerst een net spannen en hem dan met drie mensen in een hoekje te drummen tot hij vastzat in het net." Na de vangst heeft een dierenarts Skippy onderzocht. "Hij had opvallend veel last van stress, maar tegen de avond was die al verdwenen. Op vlak van voeding was er geen probleem."

Nieuw baasje

De eigenaar van Skippy heeft nu twee weken om zich te melden. "Als dat niet gebeurt verhuist Skippy naar een nieuw opvanggezin, dat ervaring heeft met het opvangen van Wallaby's. Het zal dus wel goed komen met hem", verzekert Jurgen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!