Slooppremie voor oude auto's in Gent

woensdag 4 oktober 2017 - 13:59
In Gent is de eerste slooppremie overhandigd. Een geldbedrag voor inwoners die hun oude wagen onlangs lieten vernietigen. Gent is tot nog toe de enige stad in België die een financiële tegemoetkoming voorziet om de meest vervuilende wagens uit roulatie te halen.

In Gent is vanmorgen de eerste slooppremie uitgereikt. Tegen 2020 wil het stadsbestuur een lage-emissiezone invoeren in het stadscentrum. Dat wil zeggen dat oude auto's niet meer zullen toegelaten worden. Een probleem voor de inwoners. En daarom komt het stadsbestuur hen tegemoet met een premie als ze hun vervuilende auto laten slopen. Het geld dat ze krijgen kunnen ze dan investeren in een nieuwe, propere auto. Maar dat is geen verplichting: je doet met de slooppremie wat je wil. 

Hoe vroeger die auto's uit roulatie gaan, hoe beter. We zorgen dat Gent voorbereid is tegen de invoering van de lage-emissiezone, zodat er zo weinig mogelijk boetes worden uitgeschreven.

Schepen van Milieu Tine Heyse

Je krijgt 1000 euro voor een dieselauto ouder dan 15 jaar en 750 euro voor eentje die rijdt op benzine en ouder is dan 24 jaar.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!