Snelheidsbeperking blijft op 70 km/u in dorpskern Melden

vrijdag 8 februari 2019 - 06:58
Adel Mouchalleh
Verkeersbord dat het dorp Melden bij Oudenaarde aanduidt.
Foto: Belga
De snelheid op de N8 die door Melden bij Oudenaarde loopt, zal niet worden verlaagd. Inwoners vragen een snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur, maar dat kan enkel in de bebouwde kom. Een dorpskern is dat niet.

Op de gewestweg N8 die Brussel met de kust verbindt, mogen auto's 70 kilometer per uur rijden. De N8 doorkruist het dorp Melden bij Oudenaarde, en dat zorgt voor frustraties bij de bewoners. Die eisen een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur, maar dat kan enkel in de bebouwde kom. Omdat er te weinig mensen in Melden wonen, kan die beperkingen daar niet ingevoerd worden.

Inwoners geven niet op

De Meldenaars blijven ijveren voor die beperking in hun dorp. "We zitten met veel bedrijven die in de buurt komen of delen bijbouwen, en dat brengt veel vrachtverkeer met zich mee. Daarom moeten we een zone-50 hebben", zegt buurtbewoner Benoit Dorné. Om toch tegemoet te komen aan de eisen van de bewoners, komt er een middenberm op de N8. Het begin en einde van de weg zal ook vernauwd worden, waardoor voertuigen automatisch zullen moeten vertragen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!