Sporthal Denderdal krijgt grondige make-over

woensdag 12 juni 2019 - 12:15
Adel Mouchalleh
Sporthal
Foto: Aalst Sport
In Aalst krijgen sporthal Denderdal en de omliggende terreinen een grondige opknapbeurt. Zo zal er meer aandacht zijn voor G-sporters en komt een BMX-terrein waar ook wedstrijden en trainingen op kunnen plaatsvinden.

Het sportcomplex Denderdal in Aalst is aan vernieuwing toe: de terreinen zijn verouderd en niet aangepast aan mensen met een beperking. Daarom starten er binnenkort grote werken die het complex zullen veranderen. "We gaan de sporthal helemaal aanpakken. Die zullen we moderniseren en uitbreiden", zegt Hannah Verdoodt van Aalst Sport. "Er komen nieuwe dingen erbij, maar de sporthal zelf krijgt een opwaardering."

Meer aandacht voor G-sporters

Bij het opstellen van de nieuwe plannen was er veel aandacht voor G-sporters. Verdoodt: "De volledige sporthal wordt onder handen genomen in het kader van de G-sport. De gebouwen zijn oud en niet voorzien op mensen met een lichamelijke beperking." Zo is de sporthal nu niet gemakkelijk bereikbaar met een rolstoel, en zijn de kleedkamers en de sanitaire voorzieningen te smal. "Door de werken zullen zowel mobiele als minder mobiele sporters de sporthal kunnen betreden", aldus Verdoodt. 

Ook in de zalen zullen er aanpassingen komen, zegt Verdoodt: "Er komen extra geluidsinstallaties die de sporters ondersteunen, en overal zal er met kleurcontrasten gewerkt worden voor mensen met een visuele beperking." Er zal ook met verschillende ondergronden gewerkt worden, zodat mensen kunnen voelen wanneer ze naar een andere zaal gaan.

Uitbreiding met padel en BMX-terreinen  

Naast de vernieuwing van de bestaande infrastructuur, zijn er ook grootse plannen om het sportaanbod uit te breiden. Verdoodt: "Op het grasplein achter de sporthal komt er een BMX-circuit waar dagelijkse trainingen, een clubwerking en zelfs wedstrijden kunnen gehouden worden. BMX is een olympische sport, maar dat kon nog niet aangeboden worden in Aalst. Als de plannen doorgaan, kan dat binnenkort dan wel."

Ook de fans van padel blijven niet op hun honger zitten, aldus Verdoodt: "Aan de voorzijde van de sporthal komen er op termijn drie padelterreinen. Dat is een opkomende sport en er is veel vraag naar. Maar ook dat konden we niet aanbieden in Aalst. Tot nu."

Als alles volgens de planning gaat, zouden de werken volgend jaar klaar zijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!