Stad Eeklo laat schoolverlaters kennismaken met lokale bedrijven

donderdag 23 januari 2020 - 16:03
Anke Van Meer
studenten
Foto: Getty
De stad Eeklo wil schoolverlaters warm maken voor een job bij een van hun lokale bedrijven. Eeklo is een scholenstad en telt ook heel wat potentiële werkgevers. Toch blijkt het vaak moeilijk om lege vacatures opgevuld te krijgen omdat veel studenten elders werk zoeken.

Het stadsbestuur van Eeklo wil een exclusieve open bedrijvendag organiseren voor laatstejaarsstudenten in de stad. Ze willen zo scholen en bedrijven met elkaar laten samenwerken. Het is vaak moeilijk om alle vacatures ingevuld te krijgen omdat veel jonge mensen werk zoeken buiten de stad. “Met dit project willen we meer leerlingen warm maken om te kiezen voor een job in de stad”, vertelt Marie-Thérèse Carrijn, directrice van het provinciaal technisch instituut Eeklo. “Zo houden we ook ons eigen talent in eigen stad.”

Verschillende bezoeken

30 april krijgen de laatstejaarsstudenten een kijkje achter de schermen van Eeklose bedrijven. “De studenten mogen kiezen of ze twee lange bezoeken of vier korte bezoeken doen”, legt Marie-Thérèse Carrijn uit. “Ze mogen hun voorkeuren doorgeven. Tijdens het bezoek ontdekken ze misschien wel welke jobs ze allemaal interessant vinden.”

Momenteel is het project bekend onder de naam ‘Work@Eeklo’, maar dat is nog geen definitieve naam. Alle studenten uit Eeklo mogen nog tot eind januari een voorstel insturen voor een andere – en definitieve - naam.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!