Stad gaat in beroep tegen afbraak buitengedeelte Rozebroeken

vrijdag 19 april 2019 - 05:27
Adel Mouchalleh
foto van het grote zwembad van Rozebroeken
Foto: Stad Gent
Het Gentse stadsbestuur gaat in beroep tegen het vonnis in het dossier van het buitenzwembad van Rozebroeken. De rechter besliste dat het buitengedeelte moest gesloten en afgebroken worden.

Het schepencollege en haar juristen gaan niet akkoord met de uitspraak van de rechter. Die besliste dat het buitengedeelte van het zwembad moet sluiten en afgebroken worden, nadat een buur ging klagen over geluidsoverlast. Schepen Sofie Bracke: "We betwisten deze zaak, en daarom gaan we in beroep. Eigenlijk willen we met de klager op een minnelijke manier tot afspraken komen." 

Beroep schort vonnis niet op

Het beroep van de stad schort de uitspraak van de rechter wel niet op. Daarom zou het buitencomplex binnen de zes maanden afgebroken moeten worden. Als het binnen die termijn niet afgebroken is, dan volgt er een dwangsom. Rozebroeken houdt het buitenzwembad, speeltuin en terras gesloten om geen olie op het vuur te gooien.

De stad hoopt dat er tegen eind april een oplossing uit de bus komt.: "Op die manier kan iedereen genieten van een mooie zomer in het Rozenbroekenpark", besluit Bracke.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!