Stad Gent laat extreem vuile huis inwoner schoonmaken na overlast

maandag 14 oktober 2019 - 21:44
Ward Schouppe
Een foto van het verwaarloosde huis in Sint-Amandsberg
Foto: Radio 2
Een firma zal het huis van een inwoner van deelgemeente Sint-Amandsberg schoonmaken op vraag van de stad. Na klachten van buurtbewoners over onder meer ongedierte en geurhinder, kreeg de bewoner van het huis een week de tijd om zelf actie te ondernemen. Dat gebeurde niet en dus treedt stad Gent nu zelf op.

Enkele inwoners van de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg waren het vorige week beu dat een buur zijn huis verwaarloosde en postten een filmpje op het internet. Ze klaagden er toen over ratten en muizen en stevige geurhinder omdat de bewoner niet voldoende schoonmaakte. De man laat zijn huis al 15 jaar laten verloederen, al 5 jaar zijn de ramen en de gordijnen volledig beschimmeld. Stad Gent kwam, na hevige reacties op internet, in actie en ging ter plaatste om vast te stellen wat er aan de hand was. De man kreeg een week de tijd om alles zelf in orde te brengen. Als dat niet zou gebeuren, dan zou de stad zelf stappen ondernemen. 

Speciale firma

"We hebben de man een week de tijd gegeven en er is niets gebeurd. We hebben dan ook een gespecialiseerde firma ingeschakeld om het ongedierte in het huis te bestrijden en we laten het huis ook schoonmaken.", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "De man zal opdraaien voor de kosten maar we gaan ook zorgen voor sociale begeleiding. Dat is belangrijk voor de man én voor de leefbaarheid van de buurt." De woning was tijdelijk onbewoonbaar verklaard, de bewoner verbleef een tijdje ergens anders. Of de man kan terugkeren en wanneer dat zal gebeuren, is niet duidelijk. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!