Staking Ineos Phenol in Doel blijft duren: nog geen akkoord met directie

vrijdag 31 januari 2020 - 06:32
Anke Van Meer
Ineos Phenol
Foto: Belga
Er is nog geen akkoord tussen de directie en stakers van het chemisch bedrijf Ineos Phenol in Doel. De staking, die al de vierde week is ingegaan, stopt dus nog niet. Alles begon na het ontslag van een vakbondsafgevaardigde.

De directie van Ineos Phenol in Doel is op zoek naar een manier om de stakende productiearbeiders tegemoet te komen, maar dat is nog niet gelukt. De vakbonden konden zich niet vinden in het meest recente voorstel. Als 1/3 van de stakers het voorstel zou aanvaarden, dan zou de staking stoppen, maar dat is niet gebeurd.

Slechts 1 op de 5 werknemers stemde voor het voorstel van de directie. De staking die al ruim drie weken aan de gang is, gaat dus verder.

Ontslag vakbondsafgevaardigde

De staking begon vier weken geleden na het ontslag van een vakbondsafgevaardigde. Ondertussen is het conflict ge√ęscaleerd en klagen de werknemers dat er geen inspraak is en dat de stijl van de leidinggevenden slecht is.

Om het verlies aan productie in Doel op te vangen heeft het chemiebedrijf zijn productie in buitenlandse vestigingen verhoogd.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!