Station Gent Dampoort is aan renovatie toe

woensdag 15 mei 2019 - 07:58
Peggy Van de Velde
De gevel van het station Gent Dampoort
In Gent wordt geklaagd over het station Gent Dampoort. Dat station heeft een opknapbeurt nodig want de infrastructuur is versleten en de dienstverlening gaat achteruit.


Op de Gentse gemeenteraadscommissie heeft SP.A-raadslid Sven Taeldeman aangeklaagd dat het station Gent Dampoort een renovatie nodig heeft. De reizigers geraken niet meer tot op de perrons omdat de roltrap en de lift in slechte staat zijn. De roltrap is om de haverklap stuk, weet Taeldeman, en de onderdelen moeten in Tsjechië besteld worden voor dat specifieke type roltrap. Dat is oplapwerk, vindt hij. Bovendien gaat de dienstverlening er ook op achteruit en de fietsenstalling is niet gebruiksvriendelijk. Voor een stad als Gent is dat iets wat niet kan, aldus Sven Taeldeman.

Ook de vakbonden klaagden dit probleem eerder al aan. Volgens Taeldeman zijn er ook ernstige signalen dat de dienstverlening nog meer teruggeschroefd zal worden vanaf 1 juni 2019.

Schepen Filip Watteeuw (Groen) zegt dan weer dat er regelmatig gecommuniceerd wordt tussen Gent en NMBS en dat de toestand van het station wordt aangekaart. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!