Sting op Gent Jazz: jarige fan uit Gent is in de wolken

maandag 8 juli 2019 - 12:03
Amelie Outters
Roeland Geys, supefan van Sting, met ingekaderde handtekening
Foto: Radio 2
Op de affiche van Gent Jazz prijkt op maandagavond een grote naam: Sting. En dat kan superfan Roeland Geys uit Gent maar niet geloven. "Sting treedt vandaag dus op in de stad waar ik woon... En dat uitgerekend op mijn verjaardag!"

"Hier in de living staan miniatuur replica's van het drumstel van The Police, en de gitaar van Sting", zegt Roeland, wijzend naar zijn schoorsteenmantel. Ook in de eetkamer zie je duidelijk dat Roeland een grote fan is, want er hangt een groot zwart doek aan de muur. "Dat doek is promotiemateriaal van de cd 'Ten Summoner Tales' uit 1993. Het is groot, maar sober. En de moeite waard om hier te hangen!"

Dure verzameling

De rest van zijn verzameling, bewaart Roeland in een brandkast. "Want wat bewaar je het best in je brandkast? Je grootste schat! En bij mij is dat mijn Sting-collectie", lacht hij. De kast bevat vooral cd's, dvd's en prullaria. "Er was een periode dat ik zó'n grote fan was, dat ik alles moest hebben waar Sting op stond!" zegt Roeland terwijl hij koffietassen en pins bovenhaalt. "Gelukkig ben ik er al een beetje van afgekickt, want er ging al heel veel geld naar deze verzameling!"

"Maar naast die prullen, heb ik wel ook een paar echte collector's items", vertelt hij trots. Hij toont een fles wijn. "Sting heeft een domein in Italië, in Toscane. Daar verbouwt hij zijn eigen wijn. Op de fles zie je de toepasselijke naam: 'Message in a bottle'. Maar ik heb de wijn eigenlijk nog niet geproefd, ik durf de fles niet te openen!"

Bijna ontmoet

Roeland heeft een handtekening van Sting weten te bemachtigen. Het stukje papier is vakkundig ingekaderd. "Zo hoort dat hé!" lacht hij. "Maar die handtekening... Dat is het dichtste dat ik ooit bij hem ben kunnen geraken. Ik heb hem na al die jaren nog steeds niet aangeraakt tijdens een concert, en ook niet ontmoet."

Al heeft hij wel een poging gewaagd. "In 2006, tijdens de reünietournee van The Police, ben ik in verschillende steden gaan kijken. Na het concert in Londen, ben ik naar zijn landgoed geweest, vlakbij Stonehenge. Ik heb aangebeld, met wat Belgische chocolade. Iemand van zijn personeel heeft het geschenk aangenomen, maar ik heb Sting zelf dus niet gezien. Jammer, want ik weet dat hij wel thuis was."

Verrassing voor verjaardag?

"Wie weet ontmoet ik hem wel vandaag, op mijn verjaardag!" zegt Roeland hoopvol. "Ik heb hem in ieder geval een brief gestuurd om het te laten weten... Wie weet heeft hij wel een verrassing in petto voor mij! Die kans is klein, dat weet ik, maar we mogen dromen, hé!"

Schoorsteenmantel met verzameling van een fan van Sting

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!