Tommelein stuurt brief naar Marc Coucke: "Herbekijk de huur van het stadion"

dinsdag 22 oktober 2019 - 08:46
Bart Segers
KV Oostende, geldproblemen, huur, Versluys Arena, stad stuurt brief naar Marc Coucke
Het stadsbestuur van Oostende wil dat Marc Coucke, de voormalige voorzitter van voetbalclub KV Oostende, de huur voor de Versluys Arena herbekijkt. KVO moet nog elk jaar 1,2 miljoen euro huur betalen aan Marc Coucke voor het stadion. Maar het gaat financieel niet goed met de kustploeg.

Oostends burgemeester Bart Tommelein vraagt in de brief aan Coucke om de club te helpen om uit de geldproblemen te geraken. "Als KV Oostende door financiële problemen niet kan blijven voetballen, dan heeft Marc Coucke ook geen tribune meer waarvoor hij huur kan vragen. Dus we moeten praten. Marc Coucke heeft de hoofdtribune kunnen bouwen met een erfpachtovereenkomst. In artikel 12 van die overeenkomst staat heel duidelijk dat als KVO niet meer in het stadion zou voetballen, dat de erfpachtovereenkomst dan vervalt."

Voorzitter Dierckens speelt open kaart

Voorzitter Franck Dierckens nam de touwtjes in februari in handen, maar heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen."Bij mijn overname heb ik meteen een kapitaalverhoging doorgevoerd om de licentie te behalen", zegt Dierckens, die al een tijdje extra investeerders zoekt. "Ik wist toen echter al dat er in de toekomst nog flink bezuinigd zou moeten worden om de club zelfbedruipend te maken. Dat hebben we door enkele ingrepen intussen gedaan, maar de hoogste kosten zijn gebleven, namelijk enkele dure spelerslonen en de huur van de nieuwe hoofdtribune. Daarom heb ik gesprekken aangeknoopt met de stad Oostende en onze grootste schuldeisers om gezondere economische afspraken te verkrijgen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat alle partijen het beste voor hebben met KVO en constructief willen meewerken aan oplossingen."

Als KV Oostende door financiële problemen niet kan blijven voetballen, dan heeft Marc Coucke ook geen tribune meer waarvoor hij huur kan vragen.

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!