Totaal sproeiverbod in Oost-Vlaanderen door droogte

dinsdag 24 juli 2018 - 16:50
In onze provincie komt er een totaal sproeiverbod. Daarmee volgt het provinciebestuur het advies van de Droogtecommissie, die het advies gaf om geen auto's meer te wassen of gras te besproeien in heel Vlaanderen.

Door de droogte mocht je in onze provincie tot nu toe maar sproeien tussen 8 uur 's avonds en 8 uur 's morgens. Maar dat mag nu helemaal niet meer. Ook in West-Vlaanderen en Antwerpen komt er een totaal sproeiverbod. Of dat totaalverbod er ook komt in Vlaams-Brabant en Limburg is nog niet duidelijk. In Limburg wordt er nog overlegd. In Vlaams-Brabant houden ze morgen pas een spoedvergadering. Maar het is nu dus code oranje voor héél Vlaanderen. Er worden dus maatregelen verwacht zoals die al van kracht zijn in Oost- en West Vlaanderen.

In Oost-Vlaanderen mag er voorlopig dus dag en nacht niet meer gesproeid worden. Je gazon besproeien, zwembad vullen of zelfs de auto wassen, is voorlopig allemaal verboden. Er zijn wel uitzonderingen :  de bloemen water geven met een gieter mag wel nog, en ook voor de landbouw worden uitzonderingen gemaakt.

Van zware controles of boetes voor mensen die het sproeiverbod overtreden is er voor alle duidelijkheid nog geen sprake. Het is nu vooral de bedoeling om de bevolking te sensibiliseren. Dat zegt Jan Briers, de gouverneur van Oost-Vlaanderen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!