Treinverkeer Lokeren-Dendermonde kan hervatten

woensdag 10 juli 2019 - 16:30
Ward Schouppe
Adel Mouchalleh
Trein rijdt bestelwagen aan in Zele
Foto: Radio 2
Er rijden weer treinen tussen Lokeren en Dendermonde. Het treinverkeer daar werd deze ochtend ernstig verstoord nadat een trein een bestelwagen aanreed op een overweg in Zele. Twee mensen werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De 150 reizigers op de trein zijn geëvacueerd.

Aan een spooroverweg in Zele is deze ochtend een aanrijding gebeurd tussen een trein en een bestelwagen. Daarbij raakten alle inzittenden van de wagen gewond, twee mensen zijn er erg aan toe en zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hun situatie is ondertussen gestabiliseerd. Eén iemand is zwaar gewond, de vierde inzittende kwam er met lichte verwondingen vanaf. Het zou gaan om Poolse arbeiders die op weg waren naar het werk. Hoe het ongeval precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Volgens spoorwegbeheerder Infrabel werkten de seinen normaal. Het parket zegt dat de bestuurder tussen de gesloten slagbomen geslalomd heeft. De bestuurder, een jongeman van 20, had geen rijbewijs.

Pendelbussen

De aanrijding gebeurde met een trein op de lijn Kortrijk - Sint-Niklaas rond 06u45. Er zaten op het moment van het ongeval zo'n 150 passagiers op de trein. Daar raakte niemand gewond. De passagiers zijn intussen geëvacueerd via het perron in Zele. Al het andere treinverkeer op de lijn kan er voorlopig niet door, in beide richtingen. Verschillende treinen werden afgelast of vertraagd, er reden pendelbussen tussen de stations van Lokeren en Dendermonde via het station van Zele. Maar die problemen zijn nu van de baan, alle treinen kunnen opnieuw over beide sporen rijden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!