Veer Schellebelle zal toch varen tijdens de werken aan De Aard

maandag 21 oktober 2019 - 16:20
Peggy Van de Velde
Het veerpont op de Schelde in Schellebelle
Bron:bouwbedrijf De Brandt
De aanlegplaats van het veerpont in Schellebelle langs de kant van Den Aard wordt aangepast. Eerder was gezegd dat het veer daardoor een maand lang niet zou varen, maar dat kan nu toch. De gemeente is dat overeengekomen met de Vlaamse Waterweg die de werken laat uitvoeren. Het veer van Schellebelle wordt dagelijks gebruikt door scholieren, pendelaars en toeristen.

Het zag er naar uit dat de bewoners van de wijk Aard in Schellebelle voor grote wegomleggingen stonden. Het veer om de Schelde over te steken naar het dorp van Schellebelle zou een maand lang niet varen omdat er moet gewerkt worden aan de toegang naar het veer.

Maar de gemeente en de Vlaamse Waterweg zijn nu overeen gekomen dat het veer wél kan varen tijdens de werken, maar wel tijdens bepaalde uren

-van 07u tot 08u30

-van 12u tot 12u30

-van 16u tot 18u

-in de weekends van 09 tot 18 uur

Het veer van Schellebelle, bij Wichelen, is een populaire overzet over de Schelde. Niet alleen voor scholieren en pendelaars, maar ook voor (wieler)toeristen. Maar als je van de loopbrug afstapt aan de kant van Den Aard kom je meteen terecht op het jaagpad langs de Schelde. Dat geeft al eens conflicten met fietsers die er voorbijrijden.

Asverschuiving

"Die conflictzone gaan we uitgommen", zegt Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg. "Dat doen we door een kleine asverschuiving op het jaagpad te maken, ter hoogte van het pleintje. Zo krijgen de mensen die van de loopbrug stappen meer ruimte en kunnen ze, voor ze oversteken naar het pleintje, rustig kijken of er geen fietsers aankomen."

De Vlaamse Waterweg begint op 28 oktober met de werkzaamheden. Tegen eind november moeten ze klaar zijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!