"Vernieuwde straten zullen extra sluipverkeer lokken"

donderdag 14 maart 2019 - 06:06
Thomas Van den Hoof
Godsschalkstraat Sint-Niklaas
foto: stiefkind-noord.be
Sint-Niklaas wil binnenkort enkele straten in het noorden van de stad vernieuwen. Maar als de stad haar plannen uitvoert, zullen de Godsschalkstraat en de Vrouweneekhoekstraat nog meer sluipverkeer aantrekken dan ze vandaag al doen. Dat zegt het buurtcomité Stiefkind Noord.

Dat de Godsschalkstraat een opknapbeurt verdient, daar zijn alle bewoners het over eens. Het is een landelijke weg, die veel sluipverkeer moet slikken tussen Kemzeke en Stekene. Erg gevaarlijk voor de vele fietsers, die ook de weg gebruiken. Het buurtcomité Stiefkind Noord ontdekte dat er in de plannen voor de vernieuwing alleen sprake is van twee zogenaamde "moordstrookjes", smalle fietspaden (0n75 meter breed) aan weerszijden van de straat. Dat maakt het voor de vele fietsers niet veiliger, stelt het buurtcomité.

Buurtcomité zegt nee

Het buurtcomité pleit ook voor het behoud van het éénrichtingsverkeer in de Vrouweneekhoekstraat, die uitgeeft op de Gosschalkstraat. Dat moet extra sluipverkeer in de Godsschalkstraat ontmoedigen. Het is niet duidelijk hoever de stad staat met dit project. Maar op begrip van de wijkbewoners hoeven ze niet te rekenen. Buurtbewoner Tom Jottier richtte een buurtcomité op nadat zijn alternatieve voorstellen werden geweigerd. De naam "Stiefkind Noord" verwijst naar wat de wijkbewoners de stiefmoederlijke behandeling van het noordelijke deel van Sint-Niklaas noemen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!