Vlaams ereteken voor Gentse Imam Khalid Benhaddou

donderdag 12 juli 2018 - 07:22
Khalid Benhaddou
foto: Belga
De Vlaamse regering heeft voor de vierde keer Vlaamse eretekens uitgereikt. Eén van de 14 gelauwerden was de Gentse imam Khalid Benhaddou, die vaak in scholen gaat spreken over de islam en over de strijd tegen radicalisering.

Het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap is een eervolle onderscheiding en verleent geen voorrechten. Er is ook geen geldprijs aan verbonden. De bekroonden zijn "uitzonderlijk verdienstelijk geweest voor Vlaanderen" of hebben "door hun uitzonderlijke talenten bijgedragen aan het positieve imago en de uitstraling van Vlaanderen". 

De Vlaamse overheid doet ook een beroep op Khalid Benhaddou om gevangenen te begeleiden die mogelijk geradicaliseerd zijn en vervroegd vrij kunnen komen. Khalid Benhaddou van het Platform voor Vlaamse Imams, gelooft dat geradicaliseerde gevangenen zo weer op het rechte pad kunnen komen. De gevangenen krijgen begeleiding op maat, want niet elke gevangene radicaliseert om dezelfde reden, zegt Benhaddou. De Gentse imam kreeg onlangs ook nog de prijs voor de mensenrechten. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!