Volvo Gent maakt voor het eerst batterijen voor elektrische wagens

woensdag 15 mei 2019 - 12:59
Sarie Rooms
Elektrische Volvo
Foto: Radio 2
Autobouwer Volvo Cars in Gent gaat een belangrijke rol spelen bij het produceren van elektrische wagens. Er komt een nieuwe fabriek in Gent waar batterijen voor elektrische wagens zullen worden samengesteld. Dat zal de eerste Volvo-fabriek zijn waar dat gebeurt.

Volvo Car Gent gaat een voortrekkersrol spelen in de elektrificatiestrategie van Volvo Cars. De Gentse fabriek is gestart met de bouw van een gloednieuw fabrieksgedeelte, waar batterijen voor elektrische wagens zullen worden samengesteld. Volvo Car Gent is hiermee de eerste Volvo-fabriek waar batterijen voor elektrische Volvo’s zullen worden geassembleerd. De fabriek moet tegen het einde van het jaar klaar zijn. En in die fabriek zullen dus de eerste volledig elektrische Volvo's gebouwd worden. 

Volledig elektrische XC40

Het nieuwe model zal volledig elektrisch zijn en heet XC40. De SUV wordt hiermee het eerste Volvo-model dat met eigen geassembleerde batterijen wordt uitgerust. "Wij hebben de primeur binnen Volvo om als eerste batterijen te mogen assembleren voor Volvo", vertelt Barbara Blomme van Volvo. "Wij zijn daarom uiteraard heel erg trots."

In het najaar van 2020 kunnen de eerste volledig elektrische Volvo's van de band rollen. Tot nu toe werden er in ons land enkel bij de Duitse autobouwer Audi in Vorst al batterijen voor elektrische wagens samengesteld.
 

Nieuwe Volvo Fabriek

Foto: Bouw nieuwe Volvofabriek

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!