Vrachtwagen met 25 ton schroot gekanteld in Zelzate

vrijdag 11 januari 2019 - 15:59
Adel Mouchalleh
Door een vluchtmisdrijf is een vrachtwagen met schrootafval gekanteld op het kruispunt van de R4 met de Leegstraat in Zelzate. De vrachtwagenchauffeur is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval werd veroorzaakt door een autobestuurder die volgens getuigen zijn voorrang onterecht had genomen. De vrachtwagen moest daarom uitwijken, maar door het bruuske manoeuvre begon die te slingeren. Uiteindelijk is de vrachtwagen op zijn zij op de baan terechtgekomen. De auto die het ongeval veroorzaakte, stopte niet na het ongeval. Maar getuigen die toen ook op de baan waren, hebben alles kunnen filmen met hun dashcam. Die beelden worden nu door de politie bekeken.

Moeilijke avondspits verwacht

Door het ongeval wordt er vooral tijdens de avondspits wat hinder verwacht. Het transportbedrijf van de gekantelde vrachtwagen laat een nieuwe vrachtwagen komen het schroot over te laden. Maar dat zal vermoedelijk een paar uur in beslag nemen. Bovendien ramde de vrachtwagen bij zijn val ook nog een verkeerslicht en enkele borden. Hierdoor werken de lichten op het kruispunt niet.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!