Water in De Ster in Sint-Niklaas staat te laag

vrijdag 11 januari 2019 - 12:19
Adel Mouchalleh
Ondanks het vochtige weer en de matige regenval, staat het waterpeil van de zwemvijver in recreatiedomein De Ster te laag. Dat komt door de droge zomer.

Het bestuur van recreatiedomein de Ster in Sint-Niklaas zit met de handen in het haar. Want het waterpeil van de zwemvijver is er flink gezakt door de lange, droge zomer. De regen die sinds de zomer is gevallen, is nog altijd niet genoeg om het grondwaterpeil te herstellen. Daarom hopen ze daar op veel regen. "We zijn helemaal afhankelijk van het regenwater, we kunnen bijvoorbeeld geen water laten leveren door de brandweer," zegt directeur Pieter Debaets. "Het probleem is dat de oude constructie niet gemaakt is voor deze weersomstandigheden."

Ernstige gevolgen

Door het lage waterpeil staat de vaste afbakening van de zwemzone zo'n 50 à 60 cm boven het water. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Maar als er nog meer van die droge zomers komen, kan dat op termijn ook het aanbod van het domein beperken. Debaets: "Als het warmer blijft worden, gaan mensen meer en meer naar het domein komen. Maar als het peil te laag is, zal ook het aanbod aangepast moeten worden." Voor de komende zomer zullen er bijvoorbeeld pontons komen om de zwemzone af te bakenen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!