Wateroverlast: Gentse donutzaak start inzamelactie

vrijdag 16 juli 2021 - 17:51
donuts
Veel mensen in onder andere Luik, Luxemburg, Namen en Limburg zijn door de wateroverlast alles kwijt, en het blijkt niet eenvoudig om hulpgoederen ter plekke te krijgen. Maar er komt hulp uit onverwachte hoek. Yassine Akhayad van donutwinkel ‘Dreams Donuts’ in Gent blijft niet bij de pakken zitten. Dat vertelt hij in 'Spits' met Niels.

Inzamelactie 

Yassine Akhayad  van de knalroze donutwinkel 'Dreams Donuts' heeft een inzamelactie op poten gezet voor de slachtoffers van de zware overstromingen.  

Hij en z'n collega's vragen kleding en voedsel binnen te brengen om later uit te delen aan de getroffenen. Ook mandjes, blikvoer en dekentjes zijn welkom voor de dieren die getroffen zijn: "Iedereen die iets kwijt kan, kan het bij ons deponeren. Wij brengen het dan naar de getroffenen. We willen tonen dat Vlamingen en Gentenaars echt willen helpen!"

Hulpdiensten geraken niet ter plaatse 

Yassine deed een oproep via Facebook: “De situatie is catastrofaal en de hulpdiensten hebben moeite om te reageren op de vele oproepen. Iedereen heeft hulp nodig. Samen komen we er!” De donutketen heeft acht vestigingen, waaronder 7 winkels in Wallonië. "Daarom hebben we de nodige middelen om de spullen weg te brengen. We zorgen ervoor dat de spullen gemakkelijk gedistribueerd worden naar mensen die het nodig hebben. We werken daarvoor samen met verschillende organisaties."

Waar? 

Iedereen die wil helpen kan spullen doneren in de ‘Dreams Donuts’-winkel aan de Brabantdam in Gent. Die is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!