Website geeft horeca tips om energie te besparen

donderdag 12 juli 2018 - 15:36
In Gent is een website gelanceerd met tips voor horecaondernemers om met kleine energiebesparende maatregelen winst te maken op hun energiefactuur. De voorzitter van Horeca Oost-Vlaanderen wil al meteen de verwarmingsbuizen van zijn zaken isoleren, een tip die hij vindt op de website.

Horeca Vlaanderen heeft samen met Vlaams minister van Energie Bart Tommelein een website gelanceerd waar horecaondernemers makkelijk en heel concreet tips vinden om hun zaak energiezuiniger te maken en zo te besparen op de uitgaven voor verwarming en elektriciteit. Want samen met de loonkost is energie een grote uitgave voor de horeca.

Het grote voordeel van de website is dat je je zaak niet hoeft te sluiten om maatregelen te nemen, zegt Tim Joiris van Horeca Oost-Vlaanderen. Je hoeft er niet voor te verbouwen, of je zaak te sluiten, je kan de ingrepen doen terwijl je gewoon doorwerkt.

Hijzelf heeft drie zaken en wil op de site nakijken of het een voordeel zou zijn om de verwarmingsbuizen te isoleren. Zulke praktische info kan je bekijken en uitrekenen op het webplatform. Het gaat om kleine en concrete maatregelen, zegt Joiris, bijvoorbeeld over ledverlichting. Je kan berekenen hoeveel ledverlichting je zou kosten en op welke termijn je ze terug verdient. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!