Werken gestart aan nieuw gebouw havenarbeiders Deurganckdok

woensdag 20 november 2019 - 11:10
Anke Van Meer
Foto: Belga
De personeelsleden van de haven in Doel krijgen een nieuw gebouw. In het gebouw komt een refter, een kleedkamer en bureaus voor de mensen die instaan voor de planning van de containers en de schepen. De werken kaderen in een groter project om bijna een miljoen extra containers op de terminal van het Deurganckdok te plaatsen.

“Het nieuwe gebouw is voor onze havenarbeiders en bedienden”, vertelt Kris Thieren van het havenbedrijf DP World Antwerp. “Het vroegere gebouw is verouderd en door het nieuwe gebouw op een andere plek te zetten creëren we plaats voor heel wat nieuwe containers.”

900.000 extra containers

Het havenbedrijf DP World Antwerp wil 900.000 extra containers plaatsen in de Waaslandhaven aan het Deurganckdok. “Tegen 2025 moeten ze er allemaal staan. We gaan dat doen door onze huidige ruimte te optimaliseren en door slimmer te gaan stapelen omdat we geen extra ruimte hebben om uit te breiden. We gaan onder andere automatische kranen installeren om beter te kunnen stapelen en om de containers dichter bij elkaar te kunnen zetten.”

Op dit moment staan er al 2,5 miljoen containers op terminal Deurganckdok.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!