Wie niet aan station Aalter moet zijn, blijft er beter weg

vrijdag 15 november 2019 - 07:06
Tom De Decker
Foto: Radio 2
De burgemeester van Aalter vraagt mensen die niet in de buurt van het station moeten zijn, om er weg te blijven. Het is er te druk. Drie grote werven in de nabijheid van het station zorgen ervoor dat het vooral voor zwakke weggebruikers gevaarlijk kan zijn.

Aan het station van Aalter zijn er momenteel drie grote werven. Een aannemer bouwt er nieuwe appartementen, de gemeente is er bezig aan het kunstencentrum en de spoorbeheerder vernieuwt er de perrons. De werken zullen zeker een half jaar duren. Dat kan, vooral voor zwakke weggebruikers, erg gevaarlijk zijn.

Het kan niet anders

Burgemeester Patrick Hoste (CD&V) beseft dat de situatie rond het station niet ideaal is. “We zitten ten noorden van het station met een moeilijke situatie”, zegt burgemeester Hoste. “Maar er gebeurt daar momenteel heel veel. We moeten dankbaar zijn dat de NMBS en Infrabel in Aalter willen investeren, en daar die werken uitvoeren. Het is nu eenmaal onmogelijk om dergelijke ingrijpende werken uit te voeren zonder hinder.

Foutparkeerders opgelet!

De gemeente vraagt begrip en doet een oproep: wie er niet moet zijn, blijft er best weg. Volgens de burgemeester is het even doorbijten maar zal het resultaat mooi zijn: betere perrons en een betere toegankelijkheid van heel het station. Foutparkeerders kijken best uit. De politie zal extra controleren en wie parkeert waar het niet mag, kan een boete verwachten.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!