Wildgroei aan kledingcontainers moet stoppen in Aalst

woensdag 23 oktober 2019 - 21:25
Manon Dupont
Foto: Radio 2
De intercommunale ILvA grijpt in tegen de overvloed aan kledingcontainers in en rond Aalst. De containers trekken sluikstort aan en het is niet altijd duidelijk wat er met het ingezamelde textiel gebeurt. ILvA beslist nu waar de kledingcontainers mogen staan en wie ze mag plaatsen.

De intercommunale ILvA wil een halt toe roepen aan de wildgroei van kledingcontainers in de straat. Niet alle containers zijn reglementair geplaatst en vaak leiden ze tot sluikstorten. ILvA komt met een oplossing voor het probleem.

Vaste plaatsen

ILvA heeft de plaatsen bepaald waar de kledingcontainers mogen staan. Dat was nodig want sommige containers waren niet reglementair geplaatst en waren trekpleisters voor sluikstorten. Ook is er soms onduidelijkheid over de bestemming van de ingezamelde kleren. ILvA heeft nu toestemming om 350 textielcontainers te plaatsen op het gebied op erkende locaties

Sociale tewerkstelling

De gemeenten willen ook de sociale tewerkstelling ondersteunen en dat kan, zegt Bart van den Neste van ILvA: "Een deel van de opdracht is voor de private sector, maar een deel is ook voor de sociale economie. Zo kunnen we mensen die moeilijk aan werk raken, te werk stellen."

De nieuwe regeling gaat in op 1 maart 2020, ze is geldig voor vijf jaar.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!