Witte rook in Aalst: N-VA sluit akkoord met CD&V en Open Vld

donderdag 6 december 2018 - 04:02
Ward Schouppe
D'Haese
In Aalst heeft burgemeester Christoph D'Haese een akkoord gesloten met CD&V en Open Vld. De N-VA'er volgt zichzelf op als burgemeester in een meerderheid die 26 van de 43 zetels vertegenwoordigt in de Aalsterse gemeenteraad.

D'Haese spreekt van een "veilige, rechtse coalitie, zonder haar sociaal gelaat te verliezen". N-VA krijgt naast de sjerp 5 schepenmandaten, CD&V 2 en Open Vld 1.

N-VA won de verkiezingen in Aalst, maar de onderhandelingen met CD&V en Open Vld verliepen moeilijk en liepen op de klippen, waarop D'Haese met sp.a en LijstA ging spreken, maar ook dat draaide op niets uit.
De onderhandelingen met Open Vld en CD&V kregen een tweede kans en de drie partners kwamen dit keer wel tot een vergelijk. Het ondertussen afgeklopte inhoudelijke bestuursakkoord wordt donderdag toegelicht. Details zijn nog niet vrijgegeven, maar vooral de continuïteit van het huidig bestuur lijkt een rode draad. 

Open Vld gaf donderdagavond groen licht aan het bestuursakkoord. Lijsttrekker Jean-Jacques De Gucht wordt schepen van Openbare Werken, Stadsvernieuwing, Personeel en Mobiliteit. De Aalsterse liberalen geven aan tevreden te zijn met het akkoord. Zo worden belastingen indien mogelijk verlaagd, maar zeker niet verhoogd. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!