radio2 stelt voor

test je kennis

Zulte Waregem gaat voor eigen volk door op zijn elan

di 20 aug. - 3:45

Zulte Waregem heeft voor eigen publiek Chaleroi geklopt met 3-1. De eerste helft was er één om snel te vergeten, na de rust lukte het wel op maandagavond. Met 6 op 6 schuift Zulte Waregem een beetje op naar boven.
© Sporza

Voetbal op maandagavond leken ze aan de Gaverbeek niet meteen zo’n goed idee te vinden. Pas na een studieronde van dik twintig minuten versierde Berahino een eerste doelkans. Na een knappe combinatie met Zarandia kon hij afdrukken op de rand van de zestien, de bal ging hoog over.

Op het halfuur bleef Larin achter Diagne haken in de grote rechthoek. Boucaut wees naar de stip, De fauw bleef kalm en ramde de 1-0 staalhard binnen. Daar bleef het ook bij voor de rust. Dat het 44 minuten duurde voor de eerste hoekschop een feit was, zegt alles over de eerste helft.

De tweede helft begon dan weer een pak aangenamer. Na amper twee minuten lag de bal al in het mandje. Berahino maakte een snelle counter eenvoudig af: 2-0. Het antwoord van Charleroi kwam van Nurio, al was zijn voorzet op de paal niet meteen de bedoeling.

De aansluitingstreffer kwam er iets na een uur spelen toch. Bossut verkeek zich volledig op een centraal schot van Morioka.

Charleroi geloofde er opnieuw in, maar in de buurt van Bossut kwamen de bezoekers niet meer. In de toegevoegde tijd besliste invaller en debutant Oberlin de wedstrijd helemaal. Met 6 op 6 sluipt Zulte Waregem weg van de onderste regionen van het klassement.