Zware brand in stal in Moerbeke-Waas: eigenaar en paard lopen zware brandwonden op

dinsdag 3 december 2019 - 13:34
An Van Bost
Paard met twee mensen in straat en hulpdiensten op de achtergrond
Bron: Jürgen Eeckhout
Een zware brand in een stal in Moerbeke-Waas deze voormiddag is slecht afgelopen voor de eigenaar en een aantal van zijn dieren. De eigenaar en een paard liepen zware brandwonden op, een pony is om het leven gekomen.

De eigenaar van de stal was kort voor 10.00 uur bezig met werkzaamheden in de ruimte waar zijn paarden stonden. Ellen De Ruyck van politiezone Puyenbroeck: "De man was aan het lassen en een vonk sprong daarbij in het stro dat de brand veroorzaakte. Hij heeft zelf nog de brand proberen blussen maar liep daarbij zware brandwonden op aan het gezicht, de armen en de handen, hij ademde ook rook in." De man is in levensgevaar naar het Universitair Ziekenhuis in Gent afgevoerd.

Zwaar verbrand

Er waren op dat moment drie dieren in de stal: twee paarden en een pony. De man heeft nog geprobeerd om de dieren naar buiten te jagen. Eén paard is daardoor ongedeerd gebleven, een ander paard is zwaar verbrand. Het verbrande dier werd nog met water afgespoeld om de wonden te verzachten. Het paard is dan te voet meegenomen naar een dierenkliniek in de buurt. Ellen De Ruyck: "Tijdens de brand is wel nog een pony in de stal gebleven, die heeft het niet overleefd."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!