Volg Sabine Hagedoren op Sporza-fietsvakantie | Rit 5: Naar de dam

maandag 9 oktober 2017 - 10:12
Van 30 september tot 7 oktober trekt Sporza samen met Radio 2 naar het prachtige Andalusië voor een heerlijke fietsvakantie. Ook Sabine Hagedoren, Ruben Van Gucht en Christel Van Dyck sluiten aan bij het fietspeloton. Sabine blikt terug op al haar fietsbelevenissen in dit dagboek.

Goh, mijn benen wegen precies iets zwaarder dan gisteren... Als dat maar goed komt. Mijn geest is klaar voor een laatste rit onder de Spaanse zon, mijn lichaam iets minder. Na een stevig ontbijt is het opnieuw bidons vullen en fiets van de haak nemen. Aan de start wuiven Ruben Van Gucht en Peter Van Petegem ons uit. Zij vertrekken vandaag al terug naar het kille natte België, wij mogen nog wat heerlijk trappen.

Een feelgoodtrip naar de stuwdam. De eerste kilometers zijn nog vlak, vlak langs de kustlijn richting noorden. Daarna is het landinwaarts zoeven en krijgen we met tussenpozen een paar heuveltjes onder de wielen. We doen ook aan cultuur, jawel, want we passeren een stierenarena. Even een kijkje nemen en dan terug de fiets op.

Oei, mijn achterwerk laat zich voelen en vraagt zich af of deze pijniging nog lang gaat duren. Gelukkig is dat na een paar kilometer alweer vergeten en is het concentreren op het achterwiel van de voorganger, proberen wat efficiënter te schakelen, op tijd een slokje te drinken en een beetje knabbelen van een granenreep.

Ondertussen blijft het genieten van prachtige vergezichten en zalige wegen om op te koersen. Deze streek is gemaakt voor het wielrennen en het klimaat deze tijd van het jaar is ideaal om te toeren. Hoe steiler de klim, hoe mooier het uitzicht op de top en deze keer is dat aan de stuwdam, waar de bananen op ons wachten en de wc een struik is. Ik neem foto’s zodat dat ik dit heerlijke moment mee kan nemen naar huis en dan is het bergafwaarts.

Snelheid halen, kriebels in de buik en toch ook een klein traantje wegpinken voor zoveel moois. Na 45 km en 2,5 uren koersen hang ik hier mijn fiets aan de haak. Het Spaanse avontuur is gedaan, maar dit is ongetwijfeld het begin van nog veel toeren in eigen land. Ik heb de microbe te pakken en ik wil er niet van genezen. Oh, nee.

Ik heb hier prachtige mensen leren kennen en de organisatie is top.

Dank je wel, Radio 2 en Sporza! Dankjewel Baguet Bicycle Center, jullie zijn een schitterend team en ik weet zeker dat Serge hierboven hartstikke fier op jullie is!

Lees meer

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!