Leestips voor op het strand: Reisverslag van een kat

donderdag 12 juli 2018 - 08:11
De zomervakantie is hét moment om een goed boek vast te pakken. Of het nu een spannende thriller is, een klassieke liefdesgeschiedenis of een inspirerende biografie. Het is altijd zalig om je te verliezen in een goed verhaal.

Maar een goed boek vinden, is niet altijd makkelijk. Gelukkig is er de website “Lang Zullen We Lezen.” Daar kan je rondneuzen in de boekenkast van bekende boekenwurmen en je kan zelf ook een digitale boekenkast aanmaken. Tien bekende VRT-leesambassadeurs trekken de boekenkar.

Maar ook de Radio 2-luisteraar geeft met plezier tips! Heb je zelf ook een ultieme boekentip? Stuur 'm dan in via het formulier onderaan het artikel!

De boekentip van Frieda: Een reisverslag van een kat van Hiro Harikawa

De Japanse schrijfster Hiro Harikawa heeft met dit reisverslag een schattig en hartverwarmend boek geschreven.

De kat Nana is op reis met zijn baasje Satoru. Ze zitten samen in een zilverkleurig busje waarmee ze Japan doorkruisen. Onderweg stopt Satoru bij oude klasgenoten, die net als hij ook van dieren houden. Nana heeft geen idee waarom hij dat doet. Wanneer Nana de reden ontdekt, breekt zijn hart en zet hij alles op alles om het avontuur niet te laten eindigen.

Het boek is volgens critici een ode aan het leven en aan de kleine dingen die ons vaak de grootste vreugde schenken.

De boekentip van luisteraar Ann: Een vreemdeling in Cornwall van Liz Fenwick

Een vreemdeling in Cornwall

De bejaarde Jaunty leidt een teruggetrokken bestaan. Als ze te zwak wordt om voor zichzelf te zorgen, trekt haar kleindochter Gabriela bij haar in. Ze wonen in het afgelegen huis van Jaunty aan Frenchman’s Creek. De oude Jaunty was ooit een bekende kunstenares.

Op een stormachtige avond raakt iemand vlak bij hun huis met zijn boot in de problemen. Gabriela kan de vreemdeling redden en de twee vrouwen bieden hem onderdak. De man is op zoek naar de oorsprong van een schilderij. Gabriela en Jaunty kunnen hem verder helpen, maar daarbij komt er een opmerkelijk verhaal over liefde en misleiding aan het licht...

Het boek is mooi geschreven. Met sterke flashback fragmenten. Niet te romantisch of te klef. Ik vind het leuk.

Ann op het strand in Nieuwpoort

Stuur ons jouw boekentip!

Welk boek wil jij ons aanraden? En waarom? Laat het ons weten!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!